When Rustic meets Minimalistic…

‘Simplicity is the ultimate sophistication’

– Leonardo da Vinci

Het landelijk interieur dat we vroeger kenden, heeft de laatste jaren een opmerkelijke evolutie gemaakt. Het minimalisme heeft zijn weg gevonden naar deze populaire stijl. Waar eerst brocante accessoires, donkere kleuren en eerder zware meubelen centraal stonden, mag het nu allemaal wat luchtiger en strakker. Sleutelwoorden zijn: Strak. Basic. Puur. Warm & gezellig. 

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Texturen

 

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Kleuren

 

Basis: Kleuren & materialen

De basis is simpel: strak minimalisme.  Een interieur zonder rommel met heldere, strakke lijnen en grote vrije oppervlakken. Heerlijk. Rustgevend. Alleen moet je hier goed opletten dat het geheel niet te kil en zielloos wordt. En dàt is net waar we de Rustic voor nodig hebben! 

Het kenmerkende gebruik van natuurlijke materialen blijft van groot belang. Denk aan hout, natuursteen en metaal. Strak gepleisterde muren maar afgewerkt met bijvoorbeeld een krijt- of kalkverf om de scherpe randjes eraf te halen. Zelfs de betonlook kan naast op de vloer perfect op de muren. Vb (Nik slaapkamer)

Ook voor het stoffengebruik blijven we naturel. Linnen, leder en katoen voeren de boventoon. Maak het extra cosy met een koeien – of schapenvel of een (nep)bonten kussentje. Het mixen van texturen maakt het geheel cool & interessant!

Het overall kleurenpalet is neutraal. Beige, wit, grijs in al zijn facetten. Haal je inspiratie uit de natuur. Zorg dat materialen en kleuren perfect in elkaar overlopen. Met kleuren zoals salie, oker, perzik, oudblauw en zwart leg je subtiel accenten. 

Deze stijl vraagt niet veel! Pas hiermee op… Blijf weg van accentmuren of grote oppervlakken in andere kleuren. Laat de strakke architectuur en de natuurlijke materialen voor zichtzelf spreken.

Odoo tekst en afbeelding blok

Keep it simple

Ga voor kwaliteit. Proportie. Stukken waar je hart sneller van gaat kloppen. Deze stijl draait helemaal om een gevoel van ruimte, rust, eenheid met natuur. Beperk het aantal losstaande meubelen tot wat je echt nodig hebt. Laat hier en daar een wand volledig vrij. 

Trek bij de keuze van de meubelen dezelfde basisprincipes door: strakke, eenvoudige lijnen, natuurlijke materialen, neutraal kleurenpalet. Vul eventueel aan met een vintage designtopper om wat speelsheid toe te voegen. Ga op zoek naar een schilderij dat een glimlach op je gezicht tovert. Leg je lat hoog 😉

Licht als blikvanger

Alles draait om rust, ruimte en licht. Daarom is het belang van daglicht niet te onderschatten. Trek het naar binnen waar je ook maar kan. Richt je huis in rond het invallende natuurlijke licht. Ondersteun het door op slimme plaatsen gebruik te maken van spiegels of reflecterende oppervlakken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een eetkamertafel met marmeren blad. Dit materiaal is duurzaam, hip én weerkaatst het licht op een subtiele manier.

Daarnaast is ook hier verlichting erg belangrijk om de sfeer te bepalen. Maar dat niet alleen. Ook style-wise maak je met verlichting een statement. Net omdat we gaan voor een interieur met een minimum aan elementen, kan je helemaal los gaan bij de keuze van je verlichting.

Stap één is de keuze van een stevige showstopper voor boven de eettafel. Het fijne is dat bij Rustic Minimalism ruimte is voor trends. Glazen clusterlampen, strakke hanglampen met bollen van wit glas, metalen industrieële hanglampen met vintage lichtbronnen… Dankzij onze neutrale basis kan werkelijk alles!

Vanuit deze keuze ga je verder… 

Tafel -en vloerlampen zijn top om het extra gezellig te maken.  En omdat één beeld meer zegt dan 1000 woorden laat ik je liever gewoon zien waarom verlichting net zo belangrijk is voor de sfeer en het gevoel dat een ruimte uitstraalt.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Begin met Hanglamp Camau

Bollen van helder glas... Speels vrolijk, feestelijk chique. De toon is gezet aan jouw eettafel!

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Set the mood met tafellamp Urbino

Het licht wordt difuus verdeeld door de witlinnen lampenkap en laat je zithoek baden in warm licht.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

... en finish it of met vloerlamp Ruby

Niet nèt hetzelfde maar toch...  Rust en continuïteit. Effortless class.