DE VOORDELEN VAN LED VERLICHTING

‘We need to find a new, sustainable path to the future we want.’   

Ban Ki – Moon

Je kan er niet omheen. We mògen het ook niet naast ons neerleggen. Onze keuzes beïnvloeden onze planeet. En we hebben er maar ééntje. Laat ons dus de juiste keuzes maken om zo de impact op ons bolletje te minimaliseren. Dat brengt me naadloos bij de vele voordelen van LED verlichting.

Duurzaamheid

In tegenstelling tot andere lichtbronnen verbruikt LED verlichting veel minder stroom. Dit kan oplopen tot 80 à 90 % in vergelijking met een gloei -of halogeenlamp. Dat is niet alleen heel fijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Doordat er zoveel minder stroom wordt verbruikt, draagt het kiezen voor LED verlichting bij tot het verminderen van CO2 uitstoot. 

Daarnaast gaat LED verlichting veel langer mee dan zijn traditionele voorgangers. Om een beeld te schetsen: als een LED lamp 30000 branduren heeft, 8 uur per dag laat branden dan nog gaat hij minstens 10 jaar mee. Je moet je LED lamp dus pakweg maar één keer om de 10 à 20 jaar vervangen. Zo wordt de afvalberg kleiner en moeten we minder energie verbruiken om onze lampen te recycleren.

Win – win zoals we zeggen.

 

Odoo afbeelding en tekstblok

Minder verbruik + een langere levensduur = kassa!

Als we één en één optellen wordt het snel duidelijk…

Kiezen voor LED verlichting kan je energierekening  gevoelig doen dalen. Dus naast de eerder genoemde voordelen is deze rechtstreekse besparing een mooi extraatje.

Veilig met LED
In tegenstelling tot gloei -en halogeenlampen moet je bij LED verlichting geen bang hebben om je vingers te verbranden. Een LED lamp wordt niet warmer dan 50° celsius. Om je wat vergelijkingsmateriaal te geven: een halogeenlamp kan tot 370 graden gaan. Niet alleen goed nieuws voor je handen maar ook voor je veiligheid! Het risico op brandgevaar of het veroorzaken van schroeiplekken op je wand of plafond is vrijwel nihil. (Alleen even opletten bij de fitting, daar kan de temperatuur wat hoger liggen)

Fake news! LED = koud

In het verleden werd LED verlichting als ‘kil’ of ‘te fel’ afgeschreven. Dit klopt helemaal niet!

LED verlichting heeft geen eigen specifieke kleurtemperatuur. LED verlichting komt in alle vormen en maten. Voor gebruik in je huis raden wij aan LED verlichting te gebruiken met een kleurtemperatuur rond 2700 Kelvin. Deze kleurtemperatuur zorgt voor een gezellige, warme sfeer. 

De Segula floating LED lampen zijn het levende bewijs!

Dus… LED verlichting is by far de meest duurzame oplossing én zorgt ervoor dat je niet moet inboeten op sfeer. Bij Atmooz kiezen we dan ook resoluut voor LED. De lichtbronnen die we aanbieden op onze website zijn zonder uitzondering LED lampen. Voor elk armatuur vind je de lichtbron die, volgens ons, perfect matcht met jouw keuze. Niet meer, niet minder. 

We gaan ook nog een stapje verder. In onze collectie werden een heel deel armaturen met geïntegreerde LED opgenomen. Ik zal even uitleggen waar dat eigenlijk op slaat…

De lichtbron wordt, zoals de naam het zegt, ‘geïntegreerd’ in het armatuur. Je hoeft de lichtbron dus niet apart aan te schaffen. Daardoor is de lichtbron niet vervangbaar. Dit zou je kunnen zien als een nadeel maar… elk nadeel heeft zijn voordeel! 

Het idee achter geïntegreerde LED is dat het armatuur volledig is gemaakt rondom de LED module. Hierdoor wordt de levensduur verlengd en gaan ze dus langer mee. Daarnaast kunnen de designs veel fijner en strakker gemaakt worden omdat er geen ruimte moet gehouden worden voor een fitting en een lampje. Een mooi voorbeeld hiervan is onze Balls-collectie én onze collectie leeslampen

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Meet the Balls

De individuele balletjes van de Balls zijn 5 centimeter doorsnee en geven een prachtig helder, warm licht. De hanglampen uit de Balls-collectie zijn dimbaar.


Overtuigd? Wij zijn alvast fan! 😉

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Leeslampen met geïntegreerde LED

Het minimalisme en het verfijnde design van beide collecties zou je nooit kunnen bekomen, moest je geen gebruik maken van de geïntegreerde LED technologie. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Functioneel & design

Tafel -en vloerlamp Mika combineren alle voordelen die de geïntegreerde LED technologie biedt in één design: Dimbaar in 3 standen, prachtige lichtkleur, verfijnd ontwerp.