Slaapkamer inspiratie – Sfeer (verlichting)

‘ You are either in your bed or in your shoes, so it pays to invest in both’

– John Wildsmith

De slaapkamer. In de perfecte wereld? Een oase van rust. Een plaats waar je je na één voet over de drempel waant in een boutique hotel. De look, de sfeer én (misschien minder sexy) de multifunctionaliteit.

Naast slapen is de slaapkamer meer een ‘hangout’ geworden. Even ontsnappen aan de ratrace. Een boek lezen, wat werken, je favoriete serie in alle rust volgen en niet te vergeten… romance! 


Hoe ga je te werk?

Begin bij het begin. Creëer ruimte.

Om volledig tot rust te kunnen komen is het belangrijk te voorkomen dat je slaapkamer te druk wordt. Het is dan ook een uitdaging de juiste balans te vinden tussen het creëren van sfeer én het optimaal behoudt van ruimte.
Als je geen aparte dressing hebt, kies dan indien mogelijk voor ingebouwde kasten of kasten met schuifdeuren. De ruimte onder het bed kan je als extra opbergruimte benutten.

Odoo afbeelding en tekstblok

Hoe minder losliggende, losstaande spullen, hoe groter de kamer lijkt. 

Door slim gebruik te maken van raamdecoratie en spiegels kan je de ruimte optisch vergroten. Met gordijnen van plafond tot vloer creëer je een groot vlak en ‘snij’ je de wanden niet in stukken.

Hang een spiegel aan een vrije wand en zorg ervoor dat je de natuurlijke lichtinval optimaal benut. Doordat het licht weerkaatst wordt, genereer je meer ‘daglicht’ en voelt de ruimte lichter en luchtiger.


In het juiste licht…

Omdat we de slaapkamer vooral gebruiken wanneer het buiten donker is, is de keuze van de juiste verlichting van groot belang om de juiste sfeer te zetten.

Denk daarom eerst goed na: wat wil ik op mijn slaapkamer allemaal kunnen doen? Een leeslamp naast je bed is een must-have, dimbare hoofdverlichting zorgt ervoor dat je de ganse ruimte kan verlichten indien nodig, een design vloerlamp ter decoratie én als sfeermaker naast een heerlijke fauteuil,…

Zorg voor afwisseling op verschillende niveau’s. Creëer diepte door te spelen met licht en schaduw.

Odoo afbeelding en tekstblok

Is je slaapkamer groot genoeg? Durf dan! Ga voor een statement hanglamp. Je ziet onmiddellijk de instant upgrade die je kamer krijgt. Heb je een kleinere kamer? Dan kunnen wandlampen het grote verschil maken!

Hotel vibes

De ultieme manier om een hotelwaardige slaapkamer te bekomen is uiteraard de afwerking. 

Denk aaibaar, zacht en luxueus.

Start met een mooi dekbed, bij voorkeur zonder print, een extra large plaid die kleur en textuur toevoegt. Kies vanuit dit pallet zachte sierkussens. Te veel kussens kan niet, dus doe maar eens zot 😉

Naast je bed horen uiteraard nachttafeltjes. Think out of the box en ga voor een set bijzettafeltjes met gouden allure. Of asymmetrisch, alleen aan jouw kant van het bed. Voeg een pouf toe voor extra kleur, als zitje of gewoon omdat het prachtig staat!

En zoals steeds… 

Get personal!

Onthou: niet te druk! Dus maak doordachte keuzes. Neem je tijd om het juiste schilderij te vinden. Wees kritisch op welke foto’s je uitzoekt. Ga voor een groene plant. Stem de details mooi af op elkaar…

…. Et voila! Je oase is een feit! Oogjes dicht en snaveltjes toe 😉