Maxi interieur make-over voor een mini-budget in 5 stappen!

'Get maximum effect from minimum effort'

- Bruce Lee, actor

Nu de dagen stilaan weer langer worden en de bomen beginnen te botten, kriebelt het om je interieur eens flink op te frissen! Een ideaal moment voor een maxi-make over voor een mini-budget 😉


1. Switch it up

Bekijk de kamer eens vanuit een andere hoek en switch it up! Staat de zetel effectief op de beste plaats? Die console uit de hal, past die niet perfect achter je zetel als roomdivider? Heb je een open kast of schappen? Haal alles eruit, gooi weg wat te veel is of je niet meer mooi vindt en herschik je favoriete items.

Een ander uitzicht, een frisse kijk, nieuwe favoriete items in je display et voila… Je waant je in een heel andere ruimte.

2. Kreatief met kussens!

Nieuwe seizoenen, nieuwe kleuren en trends. Niets zo gemakkelijk om deze in je interieur te introduceren als door het gebruik van kussens. In de eerste plaats zijn sierkussens, en bij uitbreiding plaids, echte sfeermakers. Je creëert gezelligheid en cozy comfort in een handomdraai. Daarnaast zijn sierkussens gemakkelijk te wisselen, verkrijgbaar in letterlijk elke stijl, kleur of materiaal én in elk budget.

Dus: Mix it up! Wissel sprekende patronen af met zachte, effen kussens. Zorg voor een plaid die matcht. Of een zalig poefke in matching colours. En vooral: be creative!

 

3. Lichteffecten

We kunnen het niet genoeg zeggen: de keuze van je verlichting bepaalt in grote mate de sfeer van je interieur. Daarom is het super gemakkelijk om met één aanpassing het aanzien en gevoel van een ruimte te veranderen.

Durf je? Ga dan voor een nieuwe hanglamp boven je eettafel. Een eye-catcher die jouw unieke stijl benadrukt. Trek de lijn door en haal dezelfde sfeer door naar je woonkamer met die zalige design tafellamp. 

Odoo afbeelding en tekstblok

Tip-in tip: ben je fan van de ‘Zichtbare lichtbron-trend’? Dan kan je door simpelweg de lichtbron te switchen je lamp een totaal nieuwe look én sfeer geven. 

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Hanglamp Sapa

Bij Atmooz zijn we fan van de prachtige Floating lichtbronnen van Segula: een zacht, warm licht dat perfect past in dat Scandinavisch of zelfs Japandi interieur. 

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Hanglamp Noury

Onze LED Globes en Edisons geven je interieur een instant vintage, industriële vibe. Ze lijken  wel speciaal  gemaakt voor onze hanglamp Noury!

 With the flick of switch zie je alles in een nieuw licht 😉

4.       De optische Illusie die een kamer groter maakt

Iedereen houdt van grote kamers die je een ruimtelijk gevoel geven. Met enkele slimme trucs maak je in no time elke kamer groter.


-          Spiegels! Onmisbaar in je interieur en wel om volgende redenen: ze zijn prachtig als wanddecoratie, ze vergroten de ruimte optisch én weerkaatsen invallend daglicht.

-          Ton sur ton: blijf in hetzelfde kleurenpallet voor je muren, gordijnen en grote meubelstukken.

-          Kies voor je tafels een blad uit marmer of keramiek. Liefst in een lichte kleur. Dit heeft een reflecterend effect

-          Hou je van hoge plafonds? Verf je muur tot je 10 cm van het plafond of de onderkant van de kroonlijst bent. Verf daarboven alles wit. Door de extra witte        rand lijkt het plafond hoger en de kamer groter. 

5. Je eigen Urban Jungle

Dé opfrisser van je interieur? Planten! Extra groen in huis heeft alleen voordelen. Planten zorgen voor rust in je hoofd, zuiveren de lucht én zijn ongelooflijk hot in interieurland!
Go Urban Jungle, groepeer je planten en zorg voor afwisseling in grootte en hoogte. Hou je potjes relatief ton-sur-ton voor een stylisch effect. Ga voor subtiele verschillen in kleur en materiaal. Zo lijkt je verzameling organisch en effortless.

Laat de lange, zalige zomerdagen maar komen. Jij en je interieur zijn er klaar voor! Tijd voor gezelligheid en feestjes 😊