In het juiste licht: Home Office

‘I love working from my home office. I get along with everyone. I don't have to dress up, and I'm always Employee of the Month’

- anonymous

Het ‘blijf in je kot’ heeft lang in onze oren weerklonken. Dit heeft een gigantische impact gehad op elk van ons… en op alle facetten van ons leventje. Thuiswerken werd de norm. Dat heeft best wel wat aanpassingsvermogen van ons gevraagd. Ineens moesten we slapen, eten, relaxen én werken op één en dezelfde plaats. Dikwijls mét je partner. En niet te vergeten de kinderen. En de kat.

Om optimaal te kunnen functioneren is het belangrijk dat je van je thuiswerkplaats een fijne plek maakt. Een plaats die een vibe creëert die automatisch de knop op ‘werken’ zet. 

We helpen je hiermee graag op weg. Lees hieronder onze tips om je werkplaats functioneel én aangenaam te maken.


Je hoort ons al komen… bovenaan het lijstje staat:

De juiste werkverlichting voor je Home Office

Verlichting is super belangrijk voor het succes van je thuiswerkplek!

Indien mogelijk: zoek een plaatsje waar natuurlijk daglicht binnenvalt. Daglicht draagt bij tot concentratie en productiviteit én zorgt voor een meer ontspannen gevoel. Maar met alleen daglicht gaan we er jammer genoeg niet komen. Daarom moeten we een aantal belangrijke keuzes maken.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Basisverlichting

Verlichting van bovenuit die de ruimte egaal verlicht. Dat kan een plafondlamp zijn, Of een pendel. Wat denk je van onze Balls? 😍

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Werkverlichting

Pavia bewijst dat functie en stijl echt perfect hand in hand kunnen gaan. Met zijn geïntegreerde LED  garandeert hij een ideale werksfeer. 


Sla  twee vliegen in één klap! Fun & function. Ga voor een design hanglamp boven je werkplek of een hippe bureaulamp op je desk.

Belangrijk!! Hou hierbij wel rekening met de keuze van de lichtbron! Denk na over kleurtemperatuur en lichtsterkte. De ideale kleurtemperatuur (link) om te werken begint bij een temperatuur van 3000K. Hoe hoger de waarde, hoe witter/kouder het licht.

Odoo afbeelding en tekstblok

Belangrijk!! Hou hierbij wel rekening met de keuze van de lichtbron! Denk na over kleurtemperatuur en lichtsterkte. De ideale kleurtemperatuur (link) om te werken begint bij een temperatuur van 3000K. Hoe hoger de waarde, hoe witter/kouder het licht.


Groen 💚
Naast het simpele feit dat planten gewoon heel erg decoratief zijn, bezitten ze eigenschappen die je niet voor mogelijk houdt!

- Planten in je Home Office = rust in je hoofd 
        Groen is net als blauw een ontspannende, verzachtende kleur. Ze straalt ook energie en kracht uit. 
- Planten in huis =  gezonder huis
Het is bewezen dat planten de luchtkwaliteit verbeteren. Ze halen namelijk schadelijke stoffen en stofdeeltjes uit de lucht en geven daarvoor zuurstof en een                    hogere luchtvochtigheid terug. 
- In de buurt van planten zijn heeft een positief effect op je focus, geheugen en productiviteit. Een onderzoek van de University of Michigan vond het geheugen              van mensen 20% beter was als in een omgeving met planten waren.

What’s not to like!

Maak het persoonlijk

Je bent thuis. Dus trek de stijl van je interieur mee door naar je werkplaats. Shop je favoriete stationary, zorg voor een mooi bureau, leuk prikbord en kies wat leuke foto’s of posters uit. Stem je verlichting af op de noden die een werkplaats vraagt, maaaaar hou het stylish!

 

Wij kozen in dit project voor de Maestro onder de tafellampen. Deze zwarte design tafellamp verbergt een gouden binnenkant. Een vleugje extra warmte in dit minimalistisch interieur. Enkele goed gekozen accessoires en een knappe bureaustoel maken het geheel af. Zo wordt het een werkplek waar je graag je dagen doorbrengt.

Probeer een routine te bekomen en zie je Home office écht als ‘office’. Ga naar je werkplaats om te werken en neem je pauzes op je terras of in de keuken. Het meest effectieve is om een timing voorop te stellen en je daar aan te houden. Zo voelt je lichaam vanzelf aan wanneer en vooral wààr het werktijd of relaxtijd is.

Dan rest mij niets dan je nog veel succes wensen met het jongleren en het balanceren op een, soms, slappe koord  😉