Veelgestelde vragen

Bestelling - Verzending - Retour - Klantendienst

Hier vind je de meeste antwoorden over de praktische werking van Atmooz. Werd je vraag niet beantwoord? Neem dan zeker contact op met onze klantendienst.

 

De producten van Atmooz vind je in onze verkooppunten


In principe zijn al onze producten op voorraad. Indien tijdelijk uit stock zal dit in de webshop zo worden aangegeven en zal je het product niet kunnen aankopen of zal een langere levertermijn worden aangegeven op de productpagina.

Je pakket wordt verzonden met DPD of DHL. De maximum levertermijn voor België, Nederland en Luxemburg bedraagt 2 tot 3 werkdagen. Voor bestellingen binnen de rest van de EU bedraagt de levertermijn 3 tot 5 werkdagen.

Van zodra een bestelling wordt overhandigd aan DPD vertrekt er een mail met trackingcode zodat u de bestelling kan volgen tot levering. Alle pakketten worden thuis tot aan de voordeur of tot aan de hoofdingang van het appartementsgebouw geleverd.

Voor de verzending van grotere artikelen kan een andere vervoerder ingeschakeld worden. Wanneer je pakket verstuurd wordt met DHL zal je een link doorgestuurd krijgen om je pakket te volgen.


Hou rekening met volgende voorwaarden wanneer je een volledige terugbetaling wenst te bekomen.

  1. De artikelen worden preferabel in de originele verpakking verstuurd.

  2. De goederen moeten ons compleet, onbeschadigd en ongebruikt bereiken.