Edgy & stoer! De industriële woonstijl

‘Eventually everything connects - People, ideas, objects. The quality of the connections is the key to quality per se’  

-  Charles Eames - designer & architect
Bij de industriële stijl draait het in de eerste plaats om de materialen: beton, metaal, steigerhout, leder,… Denk ‘ruw aan de randjes’ en ‘perfect imperfect’. Pur
No-nonsense. Daarnaast houdt deze stijl van krachtige accenten en contrasten. Door zijn neutrale basis kan je perfect gaan voor enkele goed gekozen statement pieces. Een stoere vloer-of hanglamp uit metaal zal het erg goed doen bij die ruwe stenen muur of betonvloer. Durf je?

Texturen

Kleuren

Basis: kleuren & materialen

De industriële woonstijl is gegroeid uit de liefde voor gebouwen met die specifieke warehouse-look. Lets paint you a picture: grote open ruimten, onafgewerkt, ruw… Hoge plafonds, stalen ramen, betonnen plafonds & vloeren.
Denk hierbij aan een koeler kleurenpallet dat dienst doet als neutrale basis: zwart, wit, grijstinten, lichtgroen en bruin. Deze kleuren passen perfect bij de materialen die zo karakteristiek zijn voor deze stijl: beton, kalk, hout, baksteen, staal en leder.

De mix van het koele kleurenpallet en de ruwe, authentieke materialen is onweerstaanbaar! 
Hoe authentieker, hoe beter. Durf daarom bepaalde zaken net niét af te werken. Laat alsjeblief die prachtige bakstenen muur precies zoals die is. Een kabel die zichtbaar is of een buis die niet weggestopt zit? Yes please!

Odoo CMS - een grote afbeelding

Go bold, go big

Aangezien de basis van een industriëel interieur neutraal gehouden wordt, heb je stevige eye-catchers nodig om het geheel spannend te maken. Dat kan een metalen trap zijn, een oude liftkoker (ja, zoals in de film, we wish 😉 ) maar ook je meubelen kunnen perfect ingezet worden als blikvanger.

Trek hier zeker het gebruik van authentieke, natuurlijke materialen door. Een leren Chesterfield, een stalen apothekerskast, een levensgroot schilderij, een steigerhouten eettafel met metalen onderstel… Geef je over en laat de drang naar perfectie los en zie de schoonheid in een afgebladerd stukje verf of een deuk of krasje hier en daar. Dat deze spullen al een heel leven achter zich hebben, geeft ze net dat beetje meer karakter.

Verlichting als finishing touch

Key om de industriële look helemaal te vatten = mix & match

Begin met het uitkiezen van het pièce de résistance en kies op basis daarvan de rest van de verlichting uit. Zoek het in dezelfde familie maar zorg voor voldoende variatie zodat het geheel interessant en uniek blijft. Wees daarbij niet bang om materialen af te wisselen, het mag!

Als statement piece ligt de keuze voor de hand. Ga voor een industriële hanglamp boven je eettafel of eiland. Naargelang de grootte van de ruimte kan je daar ook nog een stoere vloerlamp aan toevoegen.

Met wand-en plafondlampen maak je de cirkel rond, verbind je alles met elkaar en creëer je een samenhangend geheel.

Daarnaast bepaalt de keuze van de lichtbron in grote mate de uiteindelijke look en stijl van je hoofdverlichting. Om de industriële look hélemaal af te maken kies je dus voor Filament LED lampen. De zichtbare ‘gloeidraden’ geven het geheel een vintage vibe. Net een oud peertje. Not!

Zoek je extra warmte voor je open ruimte? De Segula Floating Globes zijn brandnew mààr lijken gemaakt voor je industriëel interieur.

Industrial Elegance

Bij Atmooz drukken wij graag onze eigen stempel. Wij kiezen voor tòch net die extra verfijnde touch. Laat ons het ‘Industrial Elegance’ noemen. Onze designs zijn daarom veelzijdig en multi-inzetbaar. Niet alleen een full on industriëel interieur komt in aanmerking… Denk aan de mix van rustiek minimalisme & industrial. Of Japandi met industriële touch. Wees niet bang de platgetreden paden te verlaten. Een originele, eigenzinnige kijk zorgt voor interessante combinaties. Helemaal jij ☺

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Wegdromen met hanglamp Pearl

Hard vs. zacht. Een perfect voorbeeld van hoe je een typisch industriëel materiaal zoals beton kan matchen met pure, organische vormen in helder wit.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Simpel, raw, Rye

Vloerlamp Rye vinkt alle vakjes af.  Zwart metaal: check.  Zichtbare lichtbron: check. Eigenzinnig design: check!

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Rock 'n Riley

De industriële stijl ademt rock 'n roll. Vloerlamp Riley maakt een statement. Strak frame, vintage Edison Spiral LED lichtbronnen 🤘

Zo. Nu ben je helemaal klaar voor dat industriëel interieur! Durf! Geniet van de ruwe bolster en vooral… zorg ervoor dat het helemaal jouw stijl is.